Kořeněné dušené zelí s paprikami a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 20 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 515.8 mg
- Vláknina 8938 mg
- Vitamín A 8938 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, ze zelí odstraníme zvadlé a poškozené listy a vyřízneme košťál, poté zelí nakrájíme na tenké nudličky. Z paprik vykrojíme semena a pokrájíme je na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme semena. Chilli papričky také zbavíme semen krájíme na nudličky.
-
2
V kastrolu na sádle zpěníme cibuli, přidáme česnek a smažíme do zlatova. K cibuli vmícháme papriky, osolíme a za stálého míchání dusíme. K poloměkkým paprikám přidáme zelí, zamícháme, dusíme zhruba 10 minut. Poté vmícháme rajčata, chilli papričky a dusíme za občasného míchání do měkka.