Chlebové trojhránky plněné špenátovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 1 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 113.2 mg
- Vláknina 1671.9 mg
- Vitamín A 1671.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme chlebové těsto. V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně ji osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném vále rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout dalších 10 - 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.
-
2
V době, kdy těsto kyne, připravíme špenátovou náplň. Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli, v misce ji smícháme se špenátovým protlakem a citronovou šťávou, podle chuti okořeníme, osolíme a opepříme, necháme přikryté 30 minut rozležet.
-
3
Špenátovou směs poté rozdělíme na chlebové placky, ty přeložíme tak, aby vytvořily trojúhelník. Okraje potřeme bílkem, aby se od sebe neodlepovaly.
-
4
Plněné chlebové trojhránky pečeme 10 - 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.