Špagety s dušeným hovězím masem a játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 150 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Játra kuřecí
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 230 g Špagety
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Dýně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 426.4 mg
  • Draslík 284.2 mg
  • Vláknina 2389.6 mg
  • Vitamín A 2389.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Uvařené scedíme, necháme okapat. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso a játra očistíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli krájíme na jemno, česnek prolisujeme, bazalku rozsekáme na jemno.

  • 2

    V kastrolu zpěníme cibuli, vmícháme zeleninu, maso, česnek, pepř, promícháme a pod poklicí na mírném plameni za občasného míchání dusíme. Po 30 minutách přidáme játra, bazalku, rajčatový protlak, víno, dobře promícháme, zlehka povaříme bez poklice.

  • 3

    Před podáváním na másle usmažíme sázená vejce. Do hotové směsi vmícháme špagety, sůl, promícháme, rozdělíme na talíře, poklademe sázenými vejci a sypeme sýrem.

Komentáře k receptu