Penne s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer řapíkatý
  • 430 g Fazole červené sterilované
  • 350 g Těstoviny Penne
  • 225 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 559.5 mg
  • Vláknina 17073.8 mg
  • Vitamín A 17073.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji opečeme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer do měkka. Poté přidáme fazole, rajčata i se šťávou, nakrájený kerblík, sůl a pepř, pod pokličkou dusíme přibližně 15 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak posypeme nakrájeným kerblíkem a podáváme.

Komentáře k receptu