Zapečené brambory s uzeným masem a rajčatovým protlakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 70 g Strouhanka
  • 150 g Vepřová uzená plec
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 80 g Sádlo vepřové škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 889 mg
  • Vláknina 11807.1 mg
  • Vitamín A 11807.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nakrájíme na klínky, cibuli pokrájíme nahrubo, uzené maso rozkrájíme na klíny, petrželovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    V pekáči na sádle zpěníme cibuli, přimícháme maso, brambory, nať, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Směs zasypeme strouhankou a v předehřáté troubě necháme zapéct.

Komentáře k receptu