Zapečené brambory s uzeným masem a rajčatovým protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 26 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 889 mg
- Vláknina 11807.1 mg
- Vitamín A 11807.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nakrájíme na klínky, cibuli pokrájíme nahrubo, uzené maso rozkrájíme na klíny, petrželovou nať nasekáme na jemno.
-
2
V pekáči na sádle zpěníme cibuli, přimícháme maso, brambory, nať, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Směs zasypeme strouhankou a v předehřáté troubě necháme zapéct.