Pečené věnečky z vařených brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 394.2 mg
  • Draslík 859.2 mg
  • Vláknina 10062.4 mg
  • Vitamín A 10062.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté je scedíme, vložíme na plech, vyložený pečícím papírem a necháme v předehřáté troubě vysušit. Suché brambory propasírujeme do mísy, přimícháme po částech máslo, žloutky, sůl, muškátový květ. Hmotu pečlivě vymícháme, vložíme do cukrářského sáčku a tvoříme věnečky na plechu, vyloženém pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.

Komentáře k receptu