Vegetariánské tousty se zeleninou a tomatovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 186 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 884.4 mg
  • Vláknina 26511.2 mg
  • Vitamín A 26511.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.6 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky a očištěné mrkve pomocí škrabky na zeleninu podélně pokrájíme na velmi tenké plátky, papriky zbavíme semínek a nařežeme na jemno. Zeleninu vložíme do misky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Silné krajíce toastového chleba opečeme z obou stran po třech minutách.

  • 3

    Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, oloupeme je, zbavíme semínek a rozkrájíme na velmi malé kousky. Malé pórky krájíme na tenká kolečka.

  • 4

    Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej, do kterého z misky vyklopíme připravené lilky, mrkev a papriky. Restujeme 4 minuty, zeleninu z pánve vyjmeme a odložíme stranou.

  • 5

    Nyní ve stejné pánvi připravíme dresink. Rozehřejeme olivový olej, přidáme pórky a vinný ocet. Směs dusíme asi 2 minuty, přidáme rajčata, přisolíme, zamícháme a odstavíme z ohně.

  • 6

    Tousty obložíme restovanou zeleninou, přelijeme horkým dresinkem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu