Vegetariánské tousty se zeleninou a tomatovým dresinkem
Suroviny
- 4 krajíc Chléb toastový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Lilek
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Pórek
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Paprika červená
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 186 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 884.4 mg
- Vláknina 26511.2 mg
- Vitamín A 26511.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.6 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky a očištěné mrkve pomocí škrabky na zeleninu podélně pokrájíme na velmi tenké plátky, papriky zbavíme semínek a nařežeme na jemno. Zeleninu vložíme do misky, osolíme a opepříme.
-
2
Silné krajíce toastového chleba opečeme z obou stran po třech minutách.
-
3
Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, oloupeme je, zbavíme semínek a rozkrájíme na velmi malé kousky. Malé pórky krájíme na tenká kolečka.
-
4
Ve velké pánvi rozpálíme slunečnicový olej, do kterého z misky vyklopíme připravené lilky, mrkev a papriky. Restujeme 4 minuty, zeleninu z pánve vyjmeme a odložíme stranou.
-
5
Nyní ve stejné pánvi připravíme dresink. Rozehřejeme olivový olej, přidáme pórky a vinný ocet. Směs dusíme asi 2 minuty, přidáme rajčata, přisolíme, zamícháme a odstavíme z ohně.
-
6
Tousty obložíme restovanou zeleninou, přelijeme horkým dresinkem a ihned podáváme.