Spaghetti Alla Primavera
Suroviny
- 150 g Mrkev kořen
- 300 g Brokolice
- 200 g Špagety
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 10 ks Šťovík
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 100 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 425.3 mg
- Vláknina 8940.3 mg
- Vitamín A 8940.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 133.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu. Papriky omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jader, případná zbylá jadýrka smyjeme tekoucí vodou. Papriky osušíme a slupkou nahoru je vložíme do trouby. Pod grilem opékáme, dokud slupka nezčerná. Jakmile se začnou tvořit puchýře, papriky vyjmeme, vložíme do mísy, kde je necháme pod vlhkou utěrkou 10 minut částečně vychladnout. Poté z paprik stáhneme slupky, dužinu nakrájíme na nudličky.
-
2
Oloupeme a omyjeme mrkev, pokrájíme ji na tenká kolečka. Brokolici rozdělíme na menší růžičky, petrželku s bazalkou opláchneme, osušíme a otrháme lístky.
-
3
Petrželku, bazalku a šťovík nasekáme nahrubo. Očistíme jarní cibulku a rozkrájíme ji na kolečka.
-
4
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 4 minuty před dovařením přidáme k těstovinám nakrájenou mrkev a brokolici. Poté scedíme a ve velké míse promícháme s olejem, paprikou, jarní cibulkou; přidáme petrželku, bazalku a šťovík, dochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Podáváme dle chuti horké nebo studené.