Srnčí kýta s pomeranči
Suroviny
- 70 g Mrkev kořen
- 70 g Petržel kořen
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Solamyl
- 120 g Mléko zahuštěné neslazené
- 400 g Pomeranče
- 120 g Máslo čerstvé
- 700 g Srnčí kýta
- 700 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Bazalka sušená
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 73 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 556.8 mg
- Vláknina 8073.5 mg
- Vitamín A 8073.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso (váha masa je udána bez kosti) omyjeme, pečlivě odblaníme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a tymiánem. Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme, rozkrájíme na plátky, vyjmeme z nich pecičky.
-
2
Kýtu osmažíme na másle ze všech stran, přeložíme na mísu, ve výpeku osmažíme kořenovou zeleninu, přilijeme víno, vmícháme pomeranče a maso. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pod poklicí dusíme do měkka. Občas maso přelijeme výpekem a obrátíme.
-
3
Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a držíme na teple. Omáčku na sporáku zahustíme neslazeným kondenzovaným mlékem, v kterém jsme rozšlehali Solamyl. Omáčku provaříme, prolisujeme a vlijeme na maso.