Spaghettini se smrži a krůtími játry
Suroviny
- 20 g Smrže sušené
- 70 g Sýr Parmezán
- 350 g Těstoviny Spaghettini
- 250 g Játra krůtí
- 100 ml Bujón houbový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Bresaola - Sušená hovězí šunka
- 1.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 39 g
- Sodík 571 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 243.6 mg
- Draslík 404.9 mg
- Vláknina 9089.8 mg
- Vitamín A 9089.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nalijeme vlažnou vodu, do které smrže namočíme. Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na jemno.
-
2
Rajčata omyjeme, na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky, oloupeme, dužinu pokrájíme na kostičky. Smrže vyjmeme z vody, opláchneme, necháme okapat. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme smrže, cibuli, rajčata a vše podusíme. Směs dochutíme solí a pepřem.
-
3
Krůtí játra omyjeme, papírovou utěrkou osušíme a nakrájíme na kostičky. Takto připravená je přidáme na pánev ke směsi, zhruba 8 minut podusíme. Opět dochutíme solí a pepřem.
-
4
Potom játra vyjmeme a udržujeme v teple. Ke směsi na pánvi přilijeme houbový bujon, necháme zhoustnout. Vznikne krémová omáčka. 4 plátky bresaoly (hovězí maso, sušené na vzduchu) pokrájíme na nudličky a přidáme do omáčky.
-
5
Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. Nastrouháme Parmezán, těstoviny upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou, s játry, posypané Parmezánem a čerstvou majoránkou.