Svíčkové řezy s bylinkami
Suroviny
- 60 g Kapary
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 ml Olej olivový
- 50 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 10 ks Rajčata
- 10 plátek Anglická slanina
- 1 kg Hovězí svíčková
- 0.5 polévková lžíce Estragon
- 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 27 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 1112.4 mg
- Vláknina 4157.7 mg
- Vitamín A 4157.7 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na 10 plátků, pažitku, estragon a rozmarýn nasekáme nadrobno.
-
2
Plátky svíčkové osolíme, opepříme, obalíme na okrajích slaninou, přelijeme olivovým olejem a pod fólií necháme v chladničce dvě hodiny marinovat. V misce promícháme kapary s rozpuštěným máslem a bylinkami. Očištěná menší rajčata opečeme ze všech stran na oleji.
-
3
Svíčkové řezy zprudka pečeme po obou stranách a před dosmažením přidáme kapary s máslem s bylinkami. Podáváme s opečenými rajčaty.