Svíčkové řezy s bylinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Kapary
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Olej olivový
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Rajčata
  • 10 plátek Anglická slanina
  • 1 kg Hovězí svíčková
  • 0.5 polévková lžíce Estragon
  • 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 1112.4 mg
  • Vláknina 4157.7 mg
  • Vitamín A 4157.7 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na 10 plátků, pažitku, estragon a rozmarýn nasekáme nadrobno.

  • 2

    Plátky svíčkové osolíme, opepříme, obalíme na okrajích slaninou, přelijeme olivovým olejem a pod fólií necháme v chladničce dvě hodiny marinovat. V misce promícháme kapary s rozpuštěným máslem a bylinkami. Očištěná menší rajčata opečeme ze všech stran na oleji.

  • 3

    Svíčkové řezy zprudka pečeme po obou stranách a před dosmažením přidáme kapary s máslem s bylinkami. Podáváme s opečenými rajčaty.

Komentáře k receptu