Tagliatelle s rajčatovou omáčkou a piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 60 g Čekanka
  • 225 ml Víno bílé
  • 2 ks Rajčata
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 267.3 mg
  • Vláknina 7958.8 mg
  • Vitamín A 7958.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve v osolené vodě uvaříme těstoviny. V pánvi na polovině oleje vaříme nakrájená rajčata, protlak a víno přibližně 5 minut. Mezitím na oleji opražíme piniové oříšky. Poté do omáčky vložíme nakrájené listy čekanky, osolíme a opepříme. Scedíme těstoviny, pokapeme olejem, smícháme s omáčkou, na talíři posypeme kolečky nakrájené jarní cibulky a opraženými piniovými oříšky.

Komentáře k receptu