Těstoviny s houbami a smetanou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 300 g Těstoviny čtyřvaječné
- 350 g Žampiony čerstvé
- 120 g Rajčata sušená sterilovaná
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 6 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Víno portské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 31 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 51 mg
- Draslík 1620.1 mg
- Vláknina 5500.5 mg
- Vitamín A 5500.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle a oleji opečeme na kolečka nakrájené šalotky do měkka. Poté vložíme na plátky nakrájené žampiony a 2 minuty opékáme. Osolíme, opepříme, posypeme moukou, zamícháme a minutu opékáme. Poté pánev odstavíme, přilijeme smetanu, víno, zamícháme a vrátíme na oheň. Přimícháme nakrájená rajčata, nastrouhaný muškátový oříšek a na mírném ohni vaříme 8 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a smícháme s omáčkou. Ještě 3 minuty prohřejeme a na talíři pak ozdobíme nakrájenou petrželkou.