Thajské křupavé tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Sýr sójový - Tofu
  • 250 g Chřest zelený
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Limetka kafrová
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Cukr krystal
  • 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 217.2 mg
  • Vláknina 10330 mg
  • Vitamín A 10330 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tofu nakrájíme na kostičky, vložíme na rošt či mřížku grilu, rozpáleného na střední teplotu, opékáme cca 2 - 3 minuty. Poté obrátíme a stejnou dobru grilujeme do křupava. Dbáme na to, abychom tofu nepřipálili. Každou kostku rozkrojíme na čtyři dílky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a prohřejeme na něm za stálého míchání cca 1 - 2 minuty kari pastu. Musí se uvolnitjejí aroma. Vmícháme sójovou omáčku, na prstýnky nakrájené listy kafrových limet, cukr a zalijeme vývarem. Důkladně promícháme, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni zvolna provaříme. Přidáme očištěný, na kousky nakrájený chřest a vaříme dalších cca 5 minut. Přisypeme tofu, nasekané pražené oříšky a zlehka promícháme tak, aby se všechny ingredience obalily v omáčce.

  • 3

    Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu