Thajské křupavé tofu
Suroviny
- 250 g Sýr sójový - Tofu
- 250 g Chřest zelený
- 150 ml Vývar zeleninový
- 2 ks Limetka kafrová
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Cukr krystal
- 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 22 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 217.2 mg
- Vláknina 10330 mg
- Vitamín A 10330 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tofu nakrájíme na kostičky, vložíme na rošt či mřížku grilu, rozpáleného na střední teplotu, opékáme cca 2 - 3 minuty. Poté obrátíme a stejnou dobru grilujeme do křupava. Dbáme na to, abychom tofu nepřipálili. Každou kostku rozkrojíme na čtyři dílky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a prohřejeme na něm za stálého míchání cca 1 - 2 minuty kari pastu. Musí se uvolnitjejí aroma. Vmícháme sójovou omáčku, na prstýnky nakrájené listy kafrových limet, cukr a zalijeme vývarem. Důkladně promícháme, přivedeme k varu a na velmi mírném ohni zvolna provaříme. Přidáme očištěný, na kousky nakrájený chřest a vaříme dalších cca 5 minut. Přisypeme tofu, nasekané pražené oříšky a zlehka promícháme tak, aby se všechny ingredience obalily v omáčce.
-
3
Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned podáváme.