Bramborové krokety s masovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 2 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 40.4 mg
- Draslík 383 mg
- Vláknina 3872.1 mg
- Vitamín A 3872.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Ještě teplé rozmačkáme na jemnou kaši a necháme vychladnout.
-
2
V misce rozšleháme vejce s moukou, podle chuti osolíme a opepříme. Vaječnou směs smícháme s rozmačkanými bramborami.
-
3
Cibuli oloupeme a na jemno nakrájíme, oloupaný česnek prolisujeme, omytá rajčata oloupeme, jemně pokrájíme, na jemno nasekáme i petrželovou nať.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, na něm necháme zeskovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek a mleté maso, podusíme do zhnědnutí. Ke směsi v pánvi přisypeme krájená rajčata a petrželku, podle chuti osolíme, opepříme, na mírném ohni dusíme dalších přibližně 15 minut, dokud se neodpaří tekutina.
-
5
Navlhčíme dlaň, v ní ze lžičky bramborového těsta vytvoříme placičku, do ní vložíme lžičku masové nádivky a zabalíme do kuličky. Připravené krokety položíme na pomoučněný vál, opatrně je dlaní mírně rozmáčkneme.
-
6
V pánvi rozpálíme olej a na něm krokety smažíme z obou stran přibližně 3 - 5 minut, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Z usmažených kroket odstraníme přebytečný olej papírovým ubrouskem, ještě horké podáváme.