Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Bramborové krokety s masovou nádivkou | Receptarium.cz

Bramborové krokety s masovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 40.4 mg
  • Draslík 383 mg
  • Vláknina 3872.1 mg
  • Vitamín A 3872.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Ještě teplé rozmačkáme na jemnou kaši a necháme vychladnout.

  • 2

    V misce rozšleháme vejce s moukou, podle chuti osolíme a opepříme. Vaječnou směs smícháme s rozmačkanými bramborami.

  • 3

    Cibuli oloupeme a na jemno nakrájíme, oloupaný česnek prolisujeme, omytá rajčata oloupeme, jemně pokrájíme, na jemno nasekáme i petrželovou nať.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, na něm necháme zeskovatět nakrájenou cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek a mleté maso, podusíme do zhnědnutí. Ke směsi v pánvi přisypeme krájená rajčata a petrželku, podle chuti osolíme, opepříme, na mírném ohni dusíme dalších přibližně 15 minut, dokud se neodpaří tekutina.

  • 5

    Navlhčíme dlaň, v ní ze lžičky bramborového těsta vytvoříme placičku, do ní vložíme lžičku masové nádivky a zabalíme do kuličky. Připravené krokety položíme na pomoučněný vál, opatrně je dlaní mírně rozmáčkneme.

  • 6

    V pánvi rozpálíme olej a na něm krokety smažíme z obou stran přibližně 3 - 5 minut, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Z usmažených kroket odstraníme přebytečný olej papírovým ubrouskem, ještě horké podáváme.

Komentáře k receptu