Kuřecí polévka s karotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 82.7 mg
- Draslík 372.7 mg
- Vláknina 3046.2 mg
- Vitamín A 3046.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, karotku očistíme a rozkrájíme na drobné kostičky, petrželovou nať nasekáme na jemno. Kuřecí stehna očistíme a opláchneme.
-
2
Do osolené vody vložíme stehna a vaříme do měkka. Poté přecedíme, vývar odložíme, z masa odstraníme kůži, vykostíme a krájíme na kousky.
-
3
Na pánvi rozpustíme slaninu, přidáme cibuli, karotku, osmažíme, podlijeme 50 ml vody a dusíme do měkka. Měkkou směs rozmixujeme.
-
4
V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní vývar z kuřecího masa, přidáme bobkový list, pepř, na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu vmícháme rozmixovanou směs, dovaříme a přecedíme do čistého hrnce. V polévce necháme prohřát kuřecí maso a vmícháme petrželovou nať.