Kuřecí polévka s karotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 200 g Karotka
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Kuřecí stehna
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 82.7 mg
  • Draslík 372.7 mg
  • Vláknina 3046.2 mg
  • Vitamín A 3046.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, karotku očistíme a rozkrájíme na drobné kostičky, petrželovou nať nasekáme na jemno. Kuřecí stehna očistíme a opláchneme.

  • 2

    Do osolené vody vložíme stehna a vaříme do měkka. Poté přecedíme, vývar odložíme, z masa odstraníme kůži, vykostíme a krájíme na kousky.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme slaninu, přidáme cibuli, karotku, osmažíme, podlijeme 50 ml vody a dusíme do měkka. Měkkou směs rozmixujeme.

  • 4

    V hrnci z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní vývar z kuřecího masa, přidáme bobkový list, pepř, na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu vmícháme rozmixovanou směs, dovaříme a přecedíme do čistého hrnce. V polévce necháme prohřát kuřecí maso a vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu