Salát z okurek s řeřichovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Okurka salátová
  • 120 g Řeřicha
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 100 g Ředkvička
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 25.7 mg
  • Draslík 523.9 mg
  • Vláknina 3146.1 mg
  • Vitamín A 3146.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řeřichu spaříme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a drobně nasekáme. Okurky oloupeme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky opláchneme a nakrájíme na osminky. Zálivku připravíme smícháním smetany s hořčicí, citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Do zálivky lehce vmícháme řeřichu.

  • 2

    Do mísy vložíme okurky, promícháme se zálivkou, ozdobíme ředkvičkami a necháme vychladit.

Komentáře k receptu