Zapečené plněné těstoviny se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Pórek
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 500 g Sýr Ricotta
  • 400 g Canneloni
  • 500 g Špenát mražený
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Špenát listový čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1.5 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Fenykl obecný
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 59.5 mg
  • Draslík 964.6 mg
  • Vláknina 13053.3 mg
  • Vitamín A 13053.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a najemno posekáme malou červenou cibuli, nastrouháme Parmezán, česnek oloupeme, posekáme a utřeme se solí a s nasekanými bazalkovými lístky.

  • 2

    Okapaný rozmrazený sekaný špenát vložíme do velké mísy, k němu přidáme v horké vodě opláchnuté listy čerstvého špenátu a promícháme. Špenátovou směs doplníme přidáním posekané cibulky, sýru Ricotta, strouhaného Parmezánu, fenyklu a česnekovo-bazalkové pasty. Vše důkladně promícháme, dosolíme a okořeníme pepřem. Hotovou směsí naplníme těstoviny Canneloni a odložíme stranou.

  • 3

    (Pokud používáme jiné těstoviny, určené k plnění a následnému zapékání, které se na rozdíl od Canneloni nedají použít za syrova, uvaříme je v osolené vodě s trochou oleje, slijeme je přes cedník a necháme důkladně okapat a vychladnout. Dále postupujeme stejně.)

  • 4

    Pórek pokrájíme na tenká kolečka, rajčata na kostky a na jemno posekáme kopr.

  • 5

    Na rozpáleném oleji v hluboké pánvi orestujeme pokrájený pórek. Po dvou minutách přidáme rajčata, cukr, pepř a sůl, vaříme zvolna přibližně 30 minut, až se rajčata rozvaří. Důkladně mícháme, přidáme sekaný kopr, podle potřeby ještě dosolíme a opepříme. Odstavíme z vařiče a odložíme.

  • 6

    Rajčatovou směsí pokryjeme dno šesti zapékacích misek, přidáme naplněné mušle, posypeme podle chuti Parmezánem a přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut, pak alobal sundáme a zapečeme dozlatova dalších 5 minut.

Komentáře k receptu