Pappardelle s parmskou šunkou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šunka parmská
  • 500 g Rajčata
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Těstoviny Pappardelle
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 338.6 mg
  • Vláknina 9137.8 mg
  • Vitamín A 9137.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Parmskou šunku pokrájíme na proužky široké asi 1 cm, očistíme jarní cibulku, spodní bílou část nakrájíme nadrobno. Zelenou část nepoužijeme.

  • 2

    Opláchneme bazalku, osušíme ji, otrháme lístky a část jich odložíme stranou, většinu potrháme.

  • 3

    Připravíme si rajčata. Omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme okolí stopky, dužinu pokrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, přidáme jarní cibulku, osmahneme ji do sklovita.

  • 4

    Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.

  • 5

    Na pánev k cibulce přidáme nakrájenou šunku, vše promícháme a mírně ohřejeme. Uvařené těstoviny scedíme. Parmezán nastrouháme. Připravíme si velkou mísu, do které po vrstvách dáme těstoviny, rajčata, šunkovou směs, bazalku a Parmezán. Směs opepříme, promícháme a ozdobíme zbytkem bazalky. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu