Lilkové ragú
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 113 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 4 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 530.1 mg
- Vláknina 11427.5 mg
- Vitamín A 11427.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme do zlatova cibuli a česnek, pak přidáme nakrájená rajčata a protlak, vše promícháme a prohřejeme.
-
3
V jiné pánvi na rozpáleném oleji osmahneme kolečka lilku.
-
4
Vymažeme zapékací mísu a vložíme vrstvu osmahnutých lilků, na ně dáme vrstvu rajčatové směsi, na ně opět lilky...a tak pokračujeme do vyčerpání připravených surovin. Zalijeme vývarem a dáme zapéct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia přibližně na 20 minut. Podáváme horké nejlépe s arabským chlebem.