Zeleninová směs s kešu ořechy dušená na kari
Suroviny
- 400 g Brambory
- 100 g Ořechy Kešu
- 200 g Rajčata
- 200 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Kari pasta
- 1 kávová lžička Omáčka rybí
- 4 ks Celer - nať
- 4 ks Šalotka
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Citronová tráva
- 2 ks Limetka kafrová
- 1 hrst Bazalka
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 15 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 1858.3 mg
- Vláknina 10672.5 mg
- Vitamín A 10672.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme olej a necháme na něm za stálého míchání cca 5 minut zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Přisypeme kešu oříšky a mícháme, dokud se neopraží dozlatova. Poté přidáme kari pastu, cca 1 minutu orestujeme, vmícháme na kousky pokrájené brambory, nasekanou citronovou trávu, nadrobno nakrájená rajčata a zalijeme vroucí vodou.
-
2
Přivedeme k varu a zakryté necháme na mírném ohni 15-20 minut vařit do změknutí brambor.
-
3
Poté vmícháme kukuřici, nadrobno pokrájenou celerovou nať, na prstýnky nakrájené listy limety, kečup, sójovou omáčku, cukr a rybí omáčku. Povaříme dalších 5 minut.
-
4
Hotovou směs rozdělíme do misek, dozdobíme tenkými plátky jarní cibulky, nasekanou bazalkou a ihned podáváme.