Placky z dušeného zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 34 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 148.9 mg
- Draslík 457.3 mg
- Vláknina 11728 mg
- Vitamín A 11728 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze zelí odkrojíme zvadlé a poškozené listy, odkrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do kastrolu na rozpálený olej. Přilijeme smetanu a pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. Poté dobře vmícháme krupici, cukr a za stálého míchání na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut.
-
2
Uvařené zelí necháme prochladnout a vmícháme rozšlehaná vejce. Ze směsi tvarujeme placky, které obalíme v prosáté strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.
-
3
Placky podáváme s kysanou smetanou.