Placky ze syrových brambor se zelnou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 90 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 62.3 mg
  • Draslík 942.1 mg
  • Vláknina 16100.9 mg
  • Vitamín A 16100.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zelí odkrojíme zvadlé a poškozené listy, odkrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli zpěníme na sádle, přimícháme zelí, ochutíme solí, pepřem, kmínem, osladíme, přilijeme ocet a pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. Poté zelí odstavíme a držíme teplé.

  • 2

    Syrové brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemno a slijeme vodu. K bramborám přimícháme sůl, pepř, v mléce rozšlehané vejce a mouku, dobře promícháme. Směs zprudka smažíme po obou stranách na malém množství rozpáleného oleje.

  • 3

    Placky podáváme pokryté horkým dušeným zelím.

Komentáře k receptu