Placky ze syrových brambor se zelnou náplní
Suroviny
- 600 g Brambory
- 90 g Mouka pšeničná hladká
- 600 g Zelí hlávkové bílé
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 40 ml Mléko polotučné
- 60 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 30 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 62.3 mg
- Draslík 942.1 mg
- Vláknina 16100.9 mg
- Vitamín A 16100.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze zelí odkrojíme zvadlé a poškozené listy, odkrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli zpěníme na sádle, přimícháme zelí, ochutíme solí, pepřem, kmínem, osladíme, přilijeme ocet a pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. Poté zelí odstavíme a držíme teplé.
-
2
Syrové brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemno a slijeme vodu. K bramborám přimícháme sůl, pepř, v mléce rozšlehané vejce a mouku, dobře promícháme. Směs zprudka smažíme po obou stranách na malém množství rozpáleného oleje.
-
3
Placky podáváme pokryté horkým dušeným zelím.