Smažené bochánky plněné zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 25 g Droždí
  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Mléko kefírové
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 114.8 mg
  • Draslík 427.8 mg
  • Vláknina 11460.7 mg
  • Vitamín A 11460.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce utřeme droždí s cukrem, vmícháme lžíci vlažného mléka a lžíci mouky. Na teple necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, v kefíru rozšlehané vejce, sůl a rozpuštěné máslo. Ze surovin vypracujeme hladké a lesklé těsto, pod utěrkou necháme těsto alespoň hodinu kynout.

  • 2

    Na válu z vykynutého těsta vyválíme placku, formičkou na koblihy vykrajujeme kolečka. Do středu poloviny koleček klademe prochladlé zelí, překryjeme druhou polovinou koleček. Kraje dobře po celém obvodu přitiskneme a pod utěrkou necháme bochánky ještě alespoň 15 minut kynout.

  • 3

    Bochánky smažíme po obou stranách ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

  • 4

    Zelnou náplň připravíme ze syrového zelí. Odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme najemno. Zelí osmažíme na másle, přilijeme smetanu, přidáme sůl, dobře promícháme, chvíli dusíme a vmícháme krupici. Zhruba po deseti minutách dušení dobře vmícháme rozšlehané vejce a necháme srazit.

Komentáře k receptu