Zelí zapečené s bůčkem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1173 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 35.3 mg
- Draslík 947.9 mg
- Vláknina 14366.6 mg
- Vitamín A 14366.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 121.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze zelí odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Uzený bůček nakrájíme na tenké plátky. Papriky zbavíme semen a papriky nakrájíme na silnější proužky, rajčata nakrájíme na plátky. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno. Zapékací mísu vytřeme sádlem.
-
2
V míse promícháme zelí s česnekem, cibulí, solí, kmínem a pepřem. Částí zelné směsi pokryjeme dno mísy, poklademe polovinou plátků bůčku, plátky rajčat a paprikami. Směs překryjeme zbylou zelnou směsí, na kterou položíme zbývající plátky bůčku. Směs zalijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. Můžeme podávat v míse, v které jsme zelí pekli.