Sladké smaženky z italského sýra ricotta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Likér Cointreau
  • 2 polévková lžíce Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 166.5 mg
  • Draslík 347.2 mg
  • Vláknina 4500 mg
  • Vitamín A 4500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pomeranče ostrouháme přibližně 1 lžíci kůry, oloupeme ho a rozdělíme na dílky.

  • 2

    Do mixeru dáme rozmělněnou ricottu, prosátou mouku, cukr krupici, kůru, kterou jsme nastrouhali z pomeranče, a vejce. Mixujeme, dokud těsto není hladké.

  • 3

    V malém kastrůlku smícháme pomerančovou šťávu, 75 g moučkového cukru (zbylých 25 g necháme na posypání hotových smaženek), máslo, smetanu a likér. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a za stálého míchání zahříváme, dokud směs nezhoustne.

  • 4

    Ve větší pánvi rozpálíme olej, do kterého po lžících vkládáme těsto. Smažíme vždy zároveň několik smaženek, 1-2 minuty z obou stran. Hotové smaženky vybíráme z oleje děravou lžící a necháváme je okapat na savém papíře.

  • 5

    Smaženky podáváme polité pomerančovou polevou a ozdobené dílky pomeranče.

Komentáře k receptu