Dort s karamelovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 45 g Ořechy lískové
  • 220 g Cukr krupice
  • 375 g Karamel
  • 155 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 130.2 mg
  • Draslík 152.8 mg
  • Vláknina 771.5 mg
  • Vitamín A 771.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce ušleháme dohladka vajíčka s cukrem. V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a nastrouhané lístkové oříšky a s mlékem a rozpuštěným máslem vše postupně přimícháme k vajíčkové hmotě.

  • 2

    Vymažeme dortovou formu, smíchanou směs do ní nalijeme a pečeme přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 200°C.

  • 3

    Náplň dortu si připravíme tak, že v misce ušleháme smetanu s cukrem do pevné hmoty, karamel vložíme do rozpálené pánve a za stálého míchání necháme rozpustit.

  • 4

    Vychladlý dortový korpus rozřízneme na 4 části. Spodní část dáme na talíř, potřeme ušlehanou smetanou a pokapeme rozpuštěným karamelem a přiklopíme další částí korpusu. Ten opět potřeme smetanou a pokapeme karamelem... a tak spojíme postupně všechny díly. Dort nahoře opět potřeme smetanovou náplní, karamelu zde použijeme více. Můžeme dozdobit celými lískovými oříšky.

Komentáře k receptu