Papriky plněné hovězím masem a zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1215 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 46.4 mg
- Draslík 332.1 mg
- Vláknina 7700 mg
- Vitamín A 7700 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 136.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zadní hovězí maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, hlávkové zelí na slabé proužky, česnek prolisujeme.
-
2
Do misky vložíme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme česnek, kmín, zelí, promícháme a vypracujeme hladkou masovou směs.
-
3
Papriky u stopky seřízneme, vykrojíme jádřince a naplníme masovou směsí. V kastrůlku na oleji zpěníme cibuli, přidáme plněné papriky, podlijeme troškou vody, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a dusíme do měkka. Papriky vyndáme, odstraníme i celé koření, do vydušené šťávy přimícháme rajčatový protlak, provaříme a odstavíme.
-
4
Papriky rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou z kastrůlku.