Hovězí řízky z mletého masa s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1568 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 190.9 mg
- Draslík 270.7 mg
- Vláknina 6125 mg
- Vitamín A 6125 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zadní hovězí maso umeleme na masovém strojku, vložíme do misky, přidáme menší vejce (nebo půlku většího), přisypeme mouku, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto. Z něj vytvarujeme dva řízky, vložíme je do pánve s rozpáleným olejem a restujeme zvolna z obou stan do zlatova, z každé strany přibližně 4 minuty.
-
2
K řízkům přilijeme konzervu fazolí v chilli omáčce, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Hovězí řízky upravíme na talíře a doplníme teplými fazolemi.