Hovězí řízky z mletého masa s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Olej olivový
  • 120 g Fazole bílé v chilli omáčce
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1568 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 190.9 mg
  • Draslík 270.7 mg
  • Vláknina 6125 mg
  • Vitamín A 6125 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zadní hovězí maso umeleme na masovém strojku, vložíme do misky, přidáme menší vejce (nebo půlku většího), přisypeme mouku, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto. Z něj vytvarujeme dva řízky, vložíme je do pánve s rozpáleným olejem a restujeme zvolna z obou stan do zlatova, z každé strany přibližně 4 minuty.

  • 2

    K řízkům přilijeme konzervu fazolí v chilli omáčce, prohřejeme a odstavíme.

  • 3

    Hovězí řízky upravíme na talíře a doplníme teplými fazolemi.

Komentáře k receptu