Cibulová omáčka s vínem
Suroviny
- 350 g Cibule
- 60 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 30 g Protlak rajčatový
- 60 ml Víno bílé
- 40 ml Víno červené
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 ks Pepř černý celý
- 1 ks Bobkový list
- 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 29 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 41.2 mg
- Draslík 292 mg
- Vláknina 5261.4 mg
- Vitamín A 5261.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle na mírném plameni smažíme alespoň 10 minut za častého míchání. Poté vmícháme pepř, bobkový list, ocet a víno. Dusíme, až se množství tekutiny zredukuje.
-
2
Mezitím z másla a mouky usmažíme tmavší jíšku, vmícháme rajčatový protlak, zředíme zeleninovým vývarem, vínem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme zhruba 10 minut. Následně propasírujeme do cibule, osolíme a osladíme, přibližně 5 minut povaříme.