S bramborovým salátem párečky
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cibule
- 4 ks Párky Frankfurtské
- 0.5 ks Masox
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 plátek Šunka dušená
- 1 l Voda pitná
- 1.2 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 18 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 25.4 mg
- Draslík 1321.2 mg
- Vláknina 16823.8 mg
- Vitamín A 16823.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme brambory, vložíme je do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a necháme 20 minut dovařit. Slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Plátky šunky pokrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a rozkrájíme na jemno.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a šunku, masový vývar rozpustíme v horké vodě, přilijeme na pánev. Když se směs začne vařit, odstavíme ji ze sporáku, přidáme cukr, ocet a pepř. Směsí polijeme brambory, promícháme, přendáme do salátové mísy. Na chladném místě necháme odležet 2 hodiny.
-
3
Před podáváním posypeme salát nasekanou petrželkou.
-
4
Do velkého hrnce dáme vařit vodu na párky. Až bude horká, párky do ní vložíme, vaříme bez pokličky 10 minut. Poté vyndáme a podáváme s vychlazeným salátem.