Řízky ze zeleniny s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 300 g Vepřová kýta
  • 400 g Zeleninová směs francouzská - mražená
  • 600 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 295.6 mg
  • Draslík 329.8 mg
  • Vláknina 33.1 mg
  • Vitamín A 33.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme nadrobno, na oleji osmažíme. Zmraženou zeleninu přelijeme vodou, vložíme na 5 minut do vroucí vody, slijeme a necháme řádně okapat. Sýr nastrouháme na jemno.

  • 2

    V míse promícháme rozšlehaná vejce se sýrem, osolíme, opepříme, přidáme zeleninu s usmaženým masem. Směs vypracujeme do kompaktní hmoty, tvoříme řízečky, smažíme na oleji z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu