Vepřové řízky na italský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřové kotlety
  • 250 g Strouhanka
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.83 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 205.9 mg
  • Draslík 777.2 mg
  • Vláknina 3477.8 mg
  • Vitamín A 3477.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce ušleháme vejce s vodou a špetkou pepře. Ve druhé misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a trochu pepře. Ve třetí misce smícháme strouhanku a zbytek oregana.

  • 2

    Plátky masa naklepeme, lehce osolíme, pak obalíme v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso dáme na 15 minut do chladna.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a na nich obalené řízky smažíme 3 minuty po každé straně. Usmažené dáme na talíře.

  • 4

    V pánvi, v které jsme smažili, rozpustíme máslo a dochutíme ho citronovou šťávou. Řízky vzniklou šťávou zalijeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu