Vepřové řízky na italský způsob
Suroviny
- 800 g Vepřové kotlety
- 250 g Strouhanka
- 10 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 0.5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.83 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 27 g
- Sodík 615 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 205.9 mg
- Draslík 777.2 mg
- Vláknina 3477.8 mg
- Vitamín A 3477.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce ušleháme vejce s vodou a špetkou pepře. Ve druhé misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a trochu pepře. Ve třetí misce smícháme strouhanku a zbytek oregana.
-
2
Plátky masa naklepeme, lehce osolíme, pak obalíme v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso dáme na 15 minut do chladna.
-
3
Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a na nich obalené řízky smažíme 3 minuty po každé straně. Usmažené dáme na talíře.
-
4
V pánvi, v které jsme smažili, rozpustíme máslo a dochutíme ho citronovou šťávou. Řízky vzniklou šťávou zalijeme a ihned podáváme.