Kebab z mečouna s tahini

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salát hlávkový
  • 100 g Rajčata
  • 30 g Máta
  • 10 g Kurkuma
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Skořice mletá
  • 20 g Citronová kůra
  • 150 g Jogurt bílý
  • 10 g Omáčka Tahini
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Tortilla
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Filé z mečouna
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 984 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1133 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 102.4 mg
  • Draslík 1431 mg
  • Vláknina 35938.7 mg
  • Vitamín A 35938.7 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V keramické míse smícháme kurkumu, skořici, arašídový olej, citronovou kůru, sůl a pepř a do vzniklé marinády ponoříme kusy mečouna a necháme chvíli marinovat.

  • 2

    Mezitím v jiné míse vyšleháme bílý jogurt, tahini, citronovou šťávu a prolisovaný česnek a připravíme tak omáčku tahini.

  • 3

    Marinnovaného mečouna nabodneme na špízové jehly a grilujeme ze všech stran 10 minut, poslední minuty přidáme na gril i tortilly, aby se prohřály.

  • 4

    Na tortilly potom rozložíme listy hlávkového salátu, plátky rajčat, mečounový kebab a omáčku. Ozdobíme mátou, přeložíme a podáváme.

Komentáře k receptu