Tagliatelle s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Maso mleté - mix
  • 80 g Cibule
  • 300 g Tagliatelle
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 100 g Sýr Čedar
  • 200 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 191.2 mg
  • Vláknina 831.8 mg
  • Vitamín A 831.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, krátce osmahneme a zalijeme vínem. Osolíme, opepříme, okořeníme paprikou, tymiánem a vmícháme rajčatový protlak. Směs chvíli podusíme.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a smícháme s podušeným masem.

  • 3

    Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu