Tagliatelle s mletým masem
Suroviny
- 300 g Maso mleté - mix
- 80 g Cibule
- 300 g Tagliatelle
- 200 g Zakysaná smetana
- 100 g Sýr Čedar
- 200 ml Víno červené
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 45 g
- Sodík 615 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 191.2 mg
- Vláknina 831.8 mg
- Vitamín A 831.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, krátce osmahneme a zalijeme vínem. Osolíme, opepříme, okořeníme paprikou, tymiánem a vmícháme rajčatový protlak. Směs chvíli podusíme.
-
2
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a smícháme s podušeným masem.
-
3
Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.