Horňácký guláš
Suroviny
- 600 g Vepřový bok
- 400 g Fazole bílé v chilli omáčce
- 100 g Zakysaná smetana
- 100 ml Olej rostlinný
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 77 g
- Sodík 525 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 91.9 mg
- Draslík 524.5 mg
- Vláknina 7499 mg
- Vitamín A 7499 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vložíme omytý, osušený a na kostky nakrájený bůček, zprudka opečeme a zaprášíme mletou paprikou. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a podlijeme pivem. Dusíme téměř doměkka.
-
2
Před koncem dušení přidáme česnek utřený se solí, majoránku, fazole v chilli omáčce a zakysanou smetanu rozmíchanou s moukou. Vše ještě chvíli povaříme.