Hovězí nudličky s růžičkovou kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 200 g Kapusta růžičková
  • 150 g Anglická slanina
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 894 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 554.5 mg
  • Vláknina 5204.8 mg
  • Vitamín A 5204.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a nakrájíme na nudličky. V kastrole na oleji chvíli opékáme dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, jemně nasekanou cibuli a česnek. Vše osmahneme a vsypeme vařenou kapustu. Mírně zaprášíme škrobovou moučkou a podlijeme trochou vývaru. Necháme přejít varem a podle chuti přisolíme a opepříme.

  • 3

    Můžeme podávat s různě upravenými bramborami.

Komentáře k receptu