Salát z pampeliškových listů s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Pampeliškové listy
  • 70 g Slanina vepřová
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 257.2 mg
  • Draslík 413.8 mg
  • Vláknina 5329.5 mg
  • Vitamín A 5329.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pampeliškové listy dobře propláchneme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na osminky. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme. Zálivku připravíme smícháním tuku ze slaniny s olejem, hořčicí, solí, pepřem a octem.

  • 2

    V míse promícháme pampeliškové listy s vejci, přelijeme zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu