Salát z vařené červené řepy s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Červená řepa
  • 150 g Celer bulvový
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 800 ml Voda pitná
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 641.4 mg
  • Vláknina 11915 mg
  • Vitamín A 11915 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou řepu neloupeme a uvaříme doměkka. Poté slijeme, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme na osminky a nakrájíme na plátky. Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo a v míse zakapeme citronovou šťávou. Křen oloupeme, najemno nastrouháme a vmícháme do smetany, kterou jsme ušlehali dopevna. Ořechy nasekáme nadrobno.

  • 2

    K celeru v míse přidáme řepu, ořechy, osolíme a vmícháme smetanový křen. Salát před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu