Salát z vařené červené řepy s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 29 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 641.4 mg
- Vláknina 11915 mg
- Vitamín A 11915 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou řepu neloupeme a uvaříme doměkka. Poté slijeme, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrojíme na osminky a nakrájíme na plátky. Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo a v míse zakapeme citronovou šťávou. Křen oloupeme, najemno nastrouháme a vmícháme do smetany, kterou jsme ušlehali dopevna. Ořechy nasekáme nadrobno.
-
2
K celeru v míse přidáme řepu, ořechy, osolíme a vmícháme smetanový křen. Salát před podáváním necháme vychladit.