Salát z ředkviček se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Ředkvička
  • 500 ml Voda pitná
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 435 mg
  • Vláknina 5595.5 mg
  • Vitamín A 5595.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky. Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, kopr nasekáme najemno, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou.

  • 2

    Servírovací mísu vyložíme listy salátu, vložíme ředkvičky a vejce, přelijeme zálivkou a posypeme koprem.

Komentáře k receptu