Turecké jehněčí
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso mleté
- 60 g Strouhanka
- 150 g Jogurt bílý
- 4 krajíc Chléb Pita
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Máta
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Kurkuma
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 32 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 96.1 mg
- Draslík 609.9 mg
- Vláknina 4024.3 mg
- Vitamín A 4024.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mleté jehněčí maso s prolisovaným česnekem, strouhankou, nasekaným koriandrem, 1 lžící jogurtu, kmínem, paprikou, kari kořením, rajčatovým protlakem, skořicí, kurkumou a solí. Vše dobře promícháme.
-
2
Ze směsi tvarujeme nižší placičky, které po každé straně opékáme 3-4 minuty pod horkým grilem.
-
3
Podáváme v pita chlebu, doplníme omytou, na kolečka nakrájenou okurkou, jogurtem a ozdobíme snítkou máty.