Salát z celeru s ananasem
Suroviny
- 250 g Celer bulvový
- 250 g Jablka
- 300 g Kompot ananasový
- 120 g Ořechy lískové
- 80 g Zakysaná smetana
- 100 g Majonéza
- 300 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 42 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 10.3 mg
- Draslík 548.8 mg
- Vláknina 11500.5 mg
- Vitamín A 11500.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 7.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer očistíme, oloupeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do vroucí vody s octem a vaříme zhruba 5 minut. Poté scedíme a necháme okapat. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na nudličky a v míse zakapeme citronovou šťávou. Z ananasu slijeme nálev, ananas necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Oříšky nasekáme nadrobno. Zálivku připravíme smícháním majonézy se smetanou, cukrem, solí a pepřem.
-
2
K jablkům v míse přidáme celer, ananas, oříšky a promícháme se zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.