Salát z celeru s jablky a lískovými ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 45 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 20.6 mg
- Draslík 613.2 mg
- Vláknina 12296.7 mg
- Vitamín A 12296.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 7.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a vykrojíme jádřince. Syrový celer očistíme, oloupeme a spolu s jablky nastrouháme nahrubo a v míse zakapeme citronovou šťávou. Oříšky najemno nasekáme. Zálivku připravíme smícháním majonézy se smetanou, solí, pepřem a cukrem.
-
2
Do mísy k celeru přidáme oříšky, zálivku, promícháme a před podáváním necháme vychladit.