Thajská vepřová směs na kari s nakládaným česnekem
Suroviny
- 250 g Vepřová pečeně
- 100 ml Vývar drůbeží
- 130 ml Kokosová smetana
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 ks Citrony
- 1 ks Zázvor celý
- 0.5 ks Limetka
- 1 stroužek Česnek
- 4 stroužek Česnek nakládaný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 971 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 82 g
- Sodík 739 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 479.9 mg
- Vláknina 3936.5 mg
- Vitamín A 3936.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso před zpracováním necháme ztuhnout alespoň na 30 minut v mrazáku. Poté z něj odstraníme přebytečný tuk a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme dozlatova rozdrcený česnek. Přidáme kari pastu a důkladně promícháme. Vlijeme kokosovou smetanu a za občasného míchání krátce povaříme do zhoustnutí. Poté vložíme maso a necháme vařit další cca 2 minuty.
-
3
Nakonec přidáváme na stálého míchání nastrouhaný zázvor, rybí omáčku, cukr, mletou kurkumu, nadrobno nakrájený nakládaný česnek a přiléváme vývar a citronovou šťávu.
-
4
Hotovou omáčku i s masem rozdělíme od misek, dozdobíme proužky kůry z citronu a limety a ihned podáváme.