Jehněčí roláda se sušenými rajčaty a rozmarýnem
Suroviny
- 800 g Jehněčí kýta
- 100 g Rajčata sušená sterilovaná
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Balsamico ocet
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 2.5 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 25 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 676.2 mg
- Vláknina 2423.5 mg
- Vitamín A 2423.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z jehněčí kýty bez kosti vytvarujeme dva pláty, česnek oloupeme a utřeme se solí, sušená rajčata nakrájíme na plátky a 4 snítky rozmarýnu nahrubo posekáme. Jehněčí po vnitřní straně potřeme olejem a utřeným česnekem, poklademe plátky sušených rajčat, posypeme polovinou rozmarýnu, opepříme.
-
2
Maso pak zarolujeme, ovážeme kuchyňskou nití, vložíme na pečicí mřížku a v troubě, předehřáté na 180 °C, pečeme 30 minut, až je maso propečené. Rolády necháme zakryté 10 minut odpočinout.
-
3
Na menší pánev nalijeme hovězí vývar a balzamikový ocet, přidáme cukr a zbytek posekaného rozmarýnu, uvedeme do varu, poté vaříme pozvolna 5 minut, až zálivka zhoustne.
-
4
Rolády nakrájíme na plátky, porce servírujeme přelité rozmarýnovou zálivkou.