Jehněčí kotlety na rozmarýnu
Suroviny
- 800 g Jehněčí kotlety
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 4 polévková lžíce Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Olivy černé
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 31 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 643.9 mg
- Vláknina 1053.3 mg
- Vitamín A 1053.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ukrojíme 8 jehněčích kotlet, maso částečně oddělíme od kosti, zlehka naklepeme, osolíme. Oloupeme a prolisujeme 2 stroužky česneku a nahrubo posekáme 2 snítky rozmarýnu.
-
2
Ve větším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme česnek, vložíme kotlety, na středním ohni je po obou stranách 2 - 3 minuty dohněda opečeme. Za stálého zahřívání přilijeme víno a po dalších dvou minutách hovězí vývar, smíchaný s rajským protlakem. Přidáme černé olivy, rozmarýn, opepříme a ještě 2 minuty zahříváme.
-
3
Kotlety přendáme do zapékací mísy, přelijeme vypečenou šťávou s olivami a rozmarýnem, v troubě předehřáté na 180 °C pečeme 30 - 40 minut.