Fazolové lusky s křepelčími vajíčky, šunkou a Parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Prosciutto sušené
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Vejce křepelčí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 877 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 164.8 mg
  • Draslík 189.8 mg
  • Vláknina 10941.2 mg
  • Vitamín A 10941.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé fazolové lusky spaříme vařící vodou, prosciutto nakrájíme na tenké proužky a nahrubo nastrouháme sýr Parmezán. Do kastrolku se studenou vodou vložíme křepelčí vajíčka, uvedeme do varu a vaříme 3 minuty. Vařená vajíčka zchladíme ve studené vodě, oloupeme, přepůlíme.

  • 2

    Extra panenský olivový olej smícháme s bílým vinným octem a vyšleháme na dresink.

  • 3

    Na misce smícháme fazolové lusky se šunkou, osolíme, opepříme a rozdělíme na servírovací talíře. Ke každé porci přidáme 3 půlky vajíček, servírujeme posypané strouhaným Parmezánem a přelité dresinkem.

Komentáře k receptu