Marocký salát z mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 24 g
- Sodík 680 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 551.8 mg
- Vláknina 10040 mg
- Vitamín A 10040 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev vaříme 10 minut na mírném ohni v osolené vodě. Slijeme, mrkev osušíme utěrkou a podélně rozpůlíme. Potřeme olejem a grilujeme 10 minut, za častého otáčení. Mezitím si v míse smícháme ingredience na dresink a nasekáme petrželku. Ogrilované mrkve promícháme v míse s dresinkem, přidáme slunečnicová semena, nasekanou petrželku a můžeme podávat.