Brambory s pikantními fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 0 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 728.4 mg
- Vláknina 14853.2 mg
- Vitamín A 14853.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory velmi dobře omyjeme a očistíme, poté je ve slupce dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme přibližně 45-60 minut, dokud nezměknou. Po upečení necháme zcela vychladnout. Po vychladnutí z brambor uřízneme špičku a vydlabeme vnitřek. Bramborovou dužninu, tomatový protlak a chilli omáčku v misce smícháme na hladkou kaši. Potom přidáme fazole a vše podle chuti osolíme a opepříme, znovu důkladně, ale opatrně, abychom nerozmačkali fazole, promícháme.
-
2
Fazolovou směs potom dáme do bramborových misek, posypeme lehce paprikou a pečeme 10-15 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá kůrka.