Těstoviny s chřestem a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Hrášek
  • 450 g Chřest bílý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 300 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 225 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 87.9 mg
  • Draslík 523.8 mg
  • Vláknina 10528.7 mg
  • Vitamín A 10528.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šafrán přelijeme 2 lžícemi horké vody a necháme louhovat. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do měkka. Přilijeme smetanu, víno, namočený šafrán, přivedeme k varu, 5 minut povaříme. Přimícháme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, dle chuti osolíme a opepříme. Mezitím v hrnci s osolenou voudou minutu povaříme špičky chřestu, dlouhé přibližně 5 cm. Pak je vložíme do omáčky. Zbytek chřestu nakrájíme na menší kousky a dáme na 8 minut povařit i s hráškem. Poté je vložíme do omáčky, zamícháme.

  • 2

    Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme, smícháme s omáčkou. Na talíři je ozdobíme kerblíkem a hoblinkami Parmezánu.

Komentáře k receptu